Forfatter Kim Larsen - Keto som et redskab til vægttab

Informationer omkring Ketogen.dk og forfatter Kim Larsen.

Forfatter Kim Larsen skriver om de ketogene diæter og hvordan du implementerer den korrekt.

Diætist og forfatter kim larsen

Lidt om mig.

Mit navn er Kim Larsen og jeg har uddannelsen "Professionsbachelor i ernæring og sundhed" som også blot kaldes for diætist eller kostekspert i daglig tale. Selve uddannelsen tager 3½ år. Jeg er 56 år og bor i byen Varde, som ligger i syddanmark og jeg har arbejdet med sundhed og ernæring i næsten 21 år i forskellige stillinger.

Hjemmesiden ketogen.dk blev bygget og gik online for første gang lige omkring maj 2001. Hjemmesiden blev lavet med det formål, at dele viden om den ketogene diæt og hvordan den kunne bruges som behandlingsform til børn med epilepsi. Hjemmesiden var en af årsagerne til, at diæten blev genopdaget som en naturlig og medicinfri behandling af epilepsi.

Peter Uldall som var overlæge på Rigshospitalets neuropædiatriske afsnit var den helt store inspirationskilde til hjemmesiden da vores datter blev medicinfri takket være en ketogen diæt. Gennem årene har jeg dog ikke være i stand til, at sætte tid af til hjemmesiden men for nogle år siden tog jeg endelig en beslutning om dele hvad jeg har lært om de ketogene diæter gennem de sidste 20+ år til alle jer som leder efter informationer omkring dette vigtige emne.

Da jeg startede denne hjemmeside, var der ingen, der talte om ketogene diæter på internettet. Nu er der en overflod af informationer, og en stor del af det er misinformation. Hvad værre er, Google har påtaget sig at bestemme værdien af alternative sundhedssider baseret på MD-anmeldelser.

Da de fleste læger er uvidende om de ketogene diæter, og de websteder, som Google nu tilbyder først er svage med hensyn til viden og ekspertise. I betragtning af alt det, der foregår, kan du undre dig - Hvorfor er ketogen.dk en mere præcis informationskilde?

Ved at deltage i mange konferencer om keto diæter har jeg mødt og arbejdet med forskerne i spidsen for denne kost bevægelse, og jeg forsøger på denne hjemmeside at sikre, at den information, jeg skriver, understøtter deres forskning.

Fakta om forfatter Kim Larsen

Her er lidt fakta og mine professionelle erfaringer:

 • Uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed. Lær mere om uddannelsen på Artwork skolerne.
 • 6 års erfaring som selvstændig diætist.
 • 12 års erfaring som ansat i offentlige virksomheder som kostekspert.
 • Har arbejdet med børn med epilepsi og kostændringer som behandlingsform.
 • Har arbejdet med voksne med diabetes og livsstilssygdomme.
 • Opnået viden til succesfuldt at vende fedtlever, fedme og diabetes (type 2) hos nogle af mine klienter.
 • Keto og low carb diæt studerende, lærer og entusiast.
 • Videreuddannet mig i emnet og deltaget i konferencer med læger og forskere i både, Norge, Sverige, Danmark, USA og Australien.
 • Bidrager til Quora Knowledge
 • Levet efter en ketogen livsstil i over 20 år på grund af vores datters og min kones epilepsi.

Derudover har jeg været i den kongelige livgarde som ung og har også taget en handelsuddannelse.

Ressourcer, kilder og forskning om kost

Målet med mine artikler her på Ketogen.dk er at give nøjagtige og videnskabsbaserede oplysninger om den ketogene diæt baseret på dokumenterede videnskabelige undersøgelser og erfaringer fra det virkelige liv.

Jeg lover at undersøge mine data og levere kilder til at understøtte mine påstande og kommentarer. Udover, at have en professionel baggrund som diætist så betragter jeg også mig selv som forsker. Jeg elsker, at dissekerer videnskabelige undersøgelser og bruger adskillige kilder til mine artikler, men her er nogle af mine favoritter:

 • PubMed.gov
 • Google Scholar
 • US National Library of Medicine
 • National Institutes of Health
 • Rigshospitalet og Århus Universitetshospital
 • Harvard School of Public Health
 • Science Daily
 • Yale University og Oxford Research
 • Fødevarestyrelsen

Derudover bruger jeg en del tid på konferencer i udlandet da vi desværre er langt bagud med forskning på området i Danmark. Jeg har lært gennem det virkelige liv, at en diæt med mindre fokus på kulhydraterne drastisk kan forbedre helbredet hos nogle mennesker. Mit ultimative mål er, at hjælpe mennesker med at opnå et godt helbred.

Nå dine mål med en ketogen diæt

Ketose som er grundprincippet bag en ketogen kost er en kraftig metabolisk tilstand, der fortsætter med at vise sine egenskaber ud over blot et hurtigt vægttab. Det, der engang blev udviklet som en strategi til at bekæmpe epileptiske anfald, bliver nu brugt til at forbedre kropssammensætning, øge klarhed og fokus hos mennesker.

Diæten kan også hjælpe i kampen mod Type II-diabetes.

På trods af denne stigende bevidsthed om fordelene ved ketose, er der stadig masser af misinformation om, hvordan man konstruerer en velbalanceret ketogen livsstil. 95% af alle slags diæter fejler. Jeg oprettede Ketogen.dk for at være undtagelsen. Hjemmesiden er den ultimative ressource til din keto-rejse.

Uanset om du bare er nybegynder eller en, der er mere avanceret, så er mit mål at give den information, værktøjer og ressourcer, som du har brug for, at få success med keto. Vores team består kun af 3 personer men vi arbejder ekstremt hårdt hver dag for at hjælpe med at gøre keto let og en bæredygtig diæt for dig.

Vi lover at styrke dig med videnskabeligt understøttet information, pålidelige ressourcer og det rigtige brændstof, så du kan optimere dit liv og få mere overskud i hverdagen.

Fakta om forfatter og diætist Kim Larsen.

diætist og redaktør Kim Larsen

✅ Redaktør & Diætist.

Om Forfatter
Ansvarlig for alle artiklerne på ketogen.dk er diætist og forfatter Kim Larsen.
Side Information

Denne underside på ketogen.dk er sidst blevet opdateret og faktatjekket den 10 Januar, 2023.

✅ Find forfatter Kim Larsen på twitter.