Keto kur for begyndere - Tab dig med en Ketogen Diæt

Tab dig hurtigt og effektivt med en keto kur. Lær alt om en ketogen diæt.

Keto kur for begyndere. Tab dig hurtigt med en ketogen diæt.

Introduktion til keto for begyndere

Denne artikel er en guide til hvordan du kommer i gang med keto og hvordan du bruger en keto kur korrekt til at nå dine mål hvad enten det er din sundhed eller hvis målet er at tabe 10 kg eller mere.

Lær alt om en low carb high fat diæt og lær hvad forskningen siger om at forbrænde fedt og ikke være alt for bange for mættet fedt i din kostplan.

Mit navn er Kim Larsen og jeg er uddannet kostvejleder og har levet efter en keto madplan og livsstil i over 20 år da min datter blev født med svær epilepsi og her er keto diæten en af de få måder hvorpå du kan blive medicinfri.

Forbrænde fedt fremfor kulhydrater

Denne guide er designet så både mænd og kvinder som er interesseret i keto kuren kan bruge den til, at komme i gang med kuren og prøve keto på en sund og sikker måde.

Mit mål med denne guide og Ketogen.dk er, at gøre keto let, at forstå så interesserede uden de store udfordringer kan se om en keto kur kan hjælpe med, at du opnår et bedre helbred eller det kan være en effektiv slankekur hvor du kan tabe dig hurtigt.

Foruden, at dele mine erfaringer fra, at have været på keto i over 25 år sammen med min familie så har jeg også taget uddannelsen som diætist. Det faktum mener jeg gør ketogen.dk til en af Danmarks bedste sider omkring de ketogene diæter og hvordan man bruger dem korrekt.

Ketogen kost kan hjælpe med overskydende fedt på din krop

Jeg gennemgår altid både fordele og ulemper så læserne kan tage et kvalificeret valg for selv om keto som får din krop i en metabolisk tilstand kaldet ketose og kan være perfekt for mange mennesker så er det ikke den eneste løsning og kuren er ikke for alle da den kan være temmelig restriktiv i hvad du kan og må spise.

Især en ekstrem low carb kur kan være svær at følge hvis dette er din første erfaring med et lavere kulhydrat indtag og eliminering af sukkerholdige fødevarer og dermed forbrænde kroppens energirige fedtdepoter.

Overblik over hvad keto kuren indebærer

 • En keto kostplan består hovedsageligt af fedtstoffer, moderat protein og en meget mindre mængde kulhydrater.

 • Når du spiser færre kulhydrater bringer dig i ketose, en metabolisk tilstand, hvor din krop forbrænder fedt i stedet for kulhydrater som brændstof.

 • Der findes forskellige typer keto diæter. Inden du starter din keto kur, skal du overveje, hvilken vej der er den rigtige for dig.

Fedtforbrændende tilstand med keto

Spise fedt for at forbrænde fedt? Det lyder kontraintuitivt, men det er det, der gør den ketogene diæt så unik. De fleste kalder også bare keto diæten for keto. En keto madplan med lavt kulhydratindhold og højt fedtindhold kan hjælpe dig til, at føle dig energisk og give dig et mentalt overskud.

Keto kuren kan endda hjælpe dig med at holde dig på en sund vægt – alt imens du nyder lækker, og tilfredsstillende mad som mætter.

Læs videre for at lære alt, hvad du bør vide om keto diæten. Denne begynder-guide er designet til at vise dig både fordele og ulemper men også hvordan du undgår de klassiske begynderfejl så du kan komme godt fra start.

Jeg dækker også videnskaben bag keto, og hvordan denne kur virker. Efter selv, at have været på denne kostplan i over 20 år kan jeg også hjælpe dig med at håndtere og i nogle tilfælde helt undgå de mindre keto bivirkninger som for eksempel keto influenza og forblive i en tilstand af ketose.

Hvad er keto

“Keto” er en betegnelse for en low-carb kur som kan sammenlignes med Atkins diæten. Tanken er, at du får flere kalorier fra protein og fedt og mindre fra kulhydrater og tomme kalorier. Du skærer mest ned på de kulhydrater, der er nemme at fordøje, som sukker, sodavand, kager og hvidt brød.

Du har måske hørt det gamle vægttabs mantra om, at spise en høj mængde fedt…. "Fedt gør dig fed." Det er faktisk ikke så enkelt og denne talemåde er faktisk direkte forkert.

Faktisk har din hjerne og krop gavn af sunde fedtstoffer, uanset hvilken diæt du følger. At spise keto betyder at indtage færre kulhydrater og flere sunde fedtstoffer, hvilket ændrer, hvad slags brændstof din krop bruger til energi (fedt i stedet for kulhydrater og sukker).

keto diæt minder ikke om andre slankekure

Tænk på din krop som en hybridbil. Med den almindelige danske kost er du generelt afhængig af kulhydrater, som brød, pasta og kartofler, som brændstof.

Dit stofskifte omdanner kulhydrater til glukose for energi og lagrer resterne som glykogener i dine muskler og leveren. Men ligesom en hybrid bil kan køre på benzin eller elektricitet, så har din krop en anden kilde til at lave energi… fedt!

Keto diæten drejer sig om at holde mange kulhydrater på et minimum, fylde op med kvalitets fedtstoffer som ghee og smør fra græsfodrede dyr og indtage en moderat mængde proteinkilder af høj kvalitet.

Derudover skærer du alle tomme kalorier ud af din daglige kost og ved at følge denne tilgang til din mad, kan du høste frugterne og fordelene ved at komme i ketose.

Hvad er ketose

Ved at spise meget få kulhydrater går din krop ind i det som man kalder for ketose som er en metabolisk tilstand, hvor du forbrænder fedt i stedet for kulhydrater og bruger fedt brændstof.

Keto diæten er blot én af mange måder at få din krop til at lave ketoner på som er nødvendige for, at opnå ketose. Din krop kan også producere ketoner, når du er bruger periodisk faste eller spiser færre måltider og undgår snacks og tomme kalorier i løbet af dagen.

Mange bruger både keto og intermittent fasting til, at opnå optimal ketose.

Hvordan virker en keto madplan på din krop

Når din krop bruger ketoner til brændstof, vil du ikke opleve de samme energi nedbrud eller det som man kalder for hjernetåge, som du gør, når du spiser mange kulhydrater eller tomme kalorier som for eksempel bland selv slik.

Lad mig prøve at skabe et billede i dit hoved som viser hvorfor mange kulhydrater ikke altid hjælper dig - Kender du den følelse, du får efter at have fået en stor skål pasta til frokost?

Dit blodsukkerniveau styrtdykker efter, at din krop har forarbejdet alle disse kulhydrater, og resten af dagen har du bare lyst til at tage en lur. Dette er en af grundene til at du nogle gange bliver nødt til, at spise flere snacks i løbet af din dag alle med sukker for bare at overleve indtil du har fri.

Når kroppen forbrænder fedt og mange kalorier

Det er dog ikke tilfældet på en ketogen diæt. I metabolisk fedtforbrændings tilstand kan din krop hente energi i dine fedtlagre. Ketosen hjælper også hjernen med at skabe flere mitokondrier, som er kraft generatorerne i dine celler.

Mere energi i dine celler betyder mere energi til at få tingene gjort. Mere end 60 % af din hjerne er fedt, så den har brug for en konstant forsyning af fedtstoffer for at fungere optimalt.

De sunde kvalitets fedtstoffer, du spiser gennem en keto diæt, gør mere end at give dig energi til dine daglige aktiviteter - de er også optimal ernæring til din hjerne.

Keto kuren har bevist sig, som et godt redskab til mennesker som har et meget svingende blodsukker og hjælper dig med, at opnå et stabilt blodsukker.

hvor længe kan du følge en keto kost

Personligt har jeg fulgt keto livsstilen i over 20 år uden problemer dog er der ikke noget forskning der har kigget ud over tidshorisonten på et par år. Men bare fordi du bruger kuren til, at opnå dit vægttab så behøver det ikke være en livsstil du følger for evigt.

En dagligdag med keto kost er ikke en løsning, der passer til alle, så udnyt dine muligheder. Vær ikke bange for at ændre på tingene. At starte med den strikse kost virker måske i starten, men du skal muligvis justere din keto kostplan baseret på din livsstil.

For eksempel, hvis du træner på et højt intensitetsniveau eller styrketræner, så overvej en cyklisk eller målrettet keto kostplan for strategisk, at inkorporere flere kulhydrater, som kan hjælpe dig med, at sætte skub i dine træningssessioner eller hjælpe dig med højere intensitet i dine træninger.

Uanset hvilken af de ketogen diæt typer som passer bedst til dig så skal du altid huske at drikke rigeligt med vand og det er bedst hvis du undgår tomme kalorier. Hvis du kommer fra en yderst usund livsstil så kan du opleve et mindre fysisk overskud i starten af din kur.

De fire typer af standard keto diæten

De fleste personer som har hørt om keto diæten tror det kun handler om at spise masser af fedt. De fleste tror man bare skal reducere sine kulhydrater og derefter bare spise masser af bacon og ost - men det er ikke tilfældet hvis du vil have det optimale ud af ketokuren.

Der er forskellige tilgange til denne form for strategi til kosten og slankekur, og det er til din fordel, at finde ud af hvad som virker bedst for dig og din livsstil.

Nogle mennesker kan blive i ketose med lidt flere kulhydrater i deres keto kostplan, afhængig af deres aktivitetsniveau, og det er helt okay. Nogle mennesker bliver nødt til at følge den mere kulhydratfattige kost.

Her er et par forskellige tilgange til en keto kostplan med højt fedtindhold og meget lavt kulhydratindhold som anbefales som dit udgangspunkt. Du kan altid modificere din keto diæt hen af vejen når du lærer din krop bedre at kende:

Standard Keto Diæt Kostplan (SKD)

Reglerne i en standard klassisk keto diæt dikterer typisk en en nedbrydning af dine makrotal så din keto diæt madplan består af ca. 75% fedt, 20% protein og 5% netto kulhydrater om dagen, hver dag.

Når jeg taler om makrotal hentyder jeg til de tre klassiske makronæringsstoffer, som indeholder energi også kaldet kalorier. Disse er fedt, kulhydrater og proteiner.

De fleste traditionelle keto udøvere spiser så få som 20g netto kulhydrater om dagen.

CKD ketogen madplan (cyklisk keto diæt)

Med cyklisk keto følger du en standard keto diæt det meste af ugen. En til to dage om ugen forkæler du dig dog med kulhydrater (carb refeed), hvor du spiser lidt mere næringstætte kulhydrater, som for eksempel kan være søde kartofler og butternut squash.

Butternut er en vintersquash, der er ganske hård i skallen. Men smagen er blød, rund og nøddeagtig og med masser af smag. Du spiser måske cirka 150 g netto kulhydrater i løbet af dagene hvor du tillader dig selv mange kulhydrater.

TKD keto planen (målrettet keto diæt)

Du tænker måske hvordan kan man praktisere målrettet keto når det handler så meget som de sunde fedtstoffer og de korrekte fødevarer… Denne strategi til keto diæten er slet ikke så svært at følge.

Du følger standard keto diæten, men spiser så lidt flere kulhydrater 30 minutter til en time omkring dine træninger og fysiske udfoldelser som kræver høj intensitet.

Glukosen er beregnet til, at booste din ydeevne, og du vender tilbage til ketose efter træningen. Hvis dine energiniveauer lider i fitnesscenteret eller på cyklen under keto, så kan denne form for keto livsstil muligvis fungere perfekt for dig.

Høj protein Keto diæten

I lighed med standard keto giver denne diæt protokol mulighed for et højere proteinforbrug. Dine typiske makroforhold i denne keto strategi kan nedbrydes til noget som ligner 60% fedt, 35% proteiner og 5% kulhydrater.

Beskidt Keto (Lazy/Dirty)

Overvejede om jeg skulle tage denne strategi med i min guide. Da mit mål er, at uddanne folk om både de dårlige og gode sider ved denne livsstil så synes jeg kun det er fair at du også lærer om denne type strategi til keto diæten.

Dirty keto følger det samme forhold mellem kostens fedtstoffer, proteiner og kulhydrater som den almindelige standard keto diæt, men med et lille twist.Det er lige meget, hvor disse makronæringsstoffer kommer fra.

Din keto aftensmad på lazy keto kunne sagtens være en Big Mac fra Mcdonalds bare uden en burgerbolle sammen med en diet Coca Cola.

Hvis vi kun kigger på denne type af keto diæter som en hjælp og redskab til vægttab så er dette helt sikkert en mulighed hvis det bare handler om en slankekur hvor du måske gerne vil tabe 5-10 kg. Dette er dog ikke en sund livsstil og jeg anbefaler ikke denne tilgang til keto diæten.

Mad du bør undgå på keto-kuren

Når du starter på keto diæten, kan listen over regler for, hvad du må og ikke må spise, virke skræmmende. Det er vigtigt at uddanne dig selv om, hvilke fødevarer med højt kulhydratindhold, der kan snige sig ind på dig, såsom bælgfrugter eller stivelsesholdige rodfrugter.

Keto er en særdeles effektiv slankekur. Her er nogle råvarer og fødevarer du bør undgå på keto kuren:

 • Korn og korn mel
 • Majs
 • Ærter
 • De fleste rodfrugter
 • Mange frugter, herunder æbler, bananer, druer, mango og appelsiner
 • De fleste bønner og linser
 • Øl, sødere vine og blandede cocktails med sukkerholdige sirupper
 • Sukker
 • Fedtfattige mejeriprodukter
 • Slik
 • Lys chokolade
 • Kager og brød

Du kan læse mere om hvad du kan spise på keto kuren i bloggen.

Sunde råvarer, fødevarer og sunde olier som passer til en ketogen diæt

Billede af keto madpyramide som giver et overblik over hvad der er bedst at spise på diæten.

Planlæg din keto kur bedst muligt med de rigtige fødevarer og ingredienser for at opnå succes med kuren, der understøtter din nye keto-livsstil.

For at hjælpe med at forme din indkøbsliste til din næste tur til købmanden, anbefaler jeg, at du organisere din indkøbsliste i disse ni kategorier:

 1. Fedtstoffer og olier, som MCT-olie, avocado olie, ekstra jomfru olivenolie og kokosolie

 2. Proteiner, som kød og æg fra dyr som har levet på græsmarker

 3. Grøntsager, som mørke bladgrøntsager, broccoli, rosenkål og blomkål

 4. Lavglykæmiske frugter, som bær, avocadoer, citroner og lime

 5. Nødder og frø, som kokosnødder, macadamianødder, pekannødder og valnødder

 6. Mejeri produkter som smør og ghee

 7. Drikkevarer, såsom knogle bouillon, kaffe, kokosmælk og mineralvand

 8. Krydderier, såsom kokosnød aminos, kvalitets urter og kakaopulver

 9. Sødestoffer, som munke frugt, stevia, allulose og erythritol.

Udregning af keto macros til diæten

Hvis du er en person, der føler, at flere data er nyttige, kan det være nyttigt at beregne dine makroer ved at bruge en kalorieberegner, når du starter med din keto spiseplan.

For de fleste mennesker anvendes keto primært som et redskab til vægttab.

Vi er alle forskellige mennesker, og at beregne den nøjagtige ernæring, du har brug for i din keto diæt plan, kan hjælpe dig med at komme i gang på rette spor uden at spekulere på, hvorfor din rejse ind i denne keto verden ikke fungerer optimalt.

Tælle kalorier og nedsat appetit

Gør det nemt for dig selv ved at spore dine kulhydrater, fedt og hvor meget protein du spiser ved hjælp af madsporingsapps som MyFitnessPal eller Carb Manager som er gratis på app store og google apps.

Over tid vil du automatisk lære hvordan du beregner dine netto kulhydrater for at sikre dig, at det "keto-venlige" måltid, du er ved at indtage, virkelig passer ind i din ketogene diæt.

Husk også, at fokusere på kvaliteten af de fødevarer, du putter i din krop. Personligt kigger jeg på mine fødevarer og vejer maden så er det ikke så svært at ramme 70-80% fedt.

Noget af de værste du kan gøre hvis du følger kuren er at drikke alkohol da ketosen i din krop brydes. Hvis du endelig skal drikke alkohol når du er på keto så anbefales hvidvin og rødvin men maksimalt en gang om ugen.

En af de første ting du vil opdage hvis du følger kuren korrekt er også, at du får en nedsat appetit.

I starten lavede jeg personligt en maddagbog og over tid satte det sig på rygraden hvor meget der var i de forskellige produkter og retter som vi spiste i dagligdagen. Man behøver ikke gøre det mere svært end det egentlig er og en app er heller ikke nødvendigt i længden.

Populære keto madretter som kan anbefales

Klar til at få dine hænder snavsede i køkkenet, men har du ikke en anelse om, hvordan man laver keto mad eller hvilke retter som er interessante? En vinder er altid keto kaffe, når ketosen er dit mål plus det er altid en god start på dagen.

Her er en liste over populære keto madretter:

 • Keto kaffe - Almindelig kaffe tilsat fedt som for eksempel smør.

 • Keto morgenmad - Low carb version af Eggs Benedict og glutenfri kanelsnurrer er en absolut vinder når det kommer til en god morgenmad.

 • Keto frokost - Frittata med spinat og bacon er nem og let, at pakke til arbejdet eller hvis du skal ud af døren om eftermiddagen og er min personlige favorit frokost.

 • Keto aftensmad - Uanset om du er til bøf, kylling eller skaldyr så har keto kuren de allerbedste keto madretter du kan nyde til aftensmaden.

 • Keto desserter - Du kan stadig tilfredsstille din søde tand uden de store mængder sukker, der findes i standard keto desserter som for eksempel Low-carb brownies.

Trænger du til gennemprøvede klassikere som pandekager eller pasta? Du kan skabe keto-venlige versioner af trøstemads opskrifter ved at bruge både low-carb mel erstatninger og lav-glykæmiske sødestoffer.

Snacking ser måske ikke ud til at kunne lade sig gøre ved første øjekast når man kigger på keto slankekuren men der findes faktisk en del lækre keto snacks som du kan nyde og stadig forblive i ketosis.

Dine muligheder for sunde keto snacks

sunde keto snacks du kan spise på kuren.

Hvis du bliver sulten mellem måltiderne på din keto kur, så er her nogle keto venlige snack-idéer, du kan prøve:

 • Oliven
 • Hårdkogte æg
 • Mørk chokolade, især når den er sødet med keto venlige sødestoffer som stevia og erythritol
 • Fedtbomber (keto kager lavet af fedt som er super lækre)
 • Avocado
 • Rigtige flæskesvær

Ketogene kostråd til din madplan

Keto slankekuren betyder ikke, at du skal skære ned på dit kulhydratindtag i kun en dag eller to. Det kræver engagement og disciplin at høste fordelene af, at give din krop og hjerne næring med kvalitetsfedt.

At inkorporere flere fedtrige opskrifter med lavt kulhydratindhold i din ugentlige madplan er en god start og den perfekte måde at starte keto diæten på. Disse strategier kan hjælpe dig med at holde styr på din keto diæt i det lange løb.

Hvis dit mål ikke er et vægttab men bare en sundere livsstil så kan disse kostråd også bruges. Det gode ved en keto kost er at den har bevist sig effektiv mod kronisk inflammation som er en af hovedårsagerne til livsstilssygdomme.

Tips til kvalitets fedt du bør overveje

Er du i tvivl om, hvilke kilder til fedt af høj kvalitet du skal tilføje til din konto indkøbsliste så har jeg flere anbefalinger du bør overveje:

 • C8 MCT-olie er den mest ketogene MCT-olie, der findes. Olien er et super brændstof til din krop.

 • Ghee fra græsfodrede dyr. Dette er klart en af de bedre muligheder til madlavning ved høj varme og kan også blandes i din keto kaffe.

 • Avocado olie er rig på hjertesund oliesyre og lutein som er fantastisk for øjnene. Avocadoolie er smagsfri, hvilket gør den perfekt til dit keto venlige bagværk.

 • Ekstra jomfru olivenolie kan ud over, at tilføje en tydelig smag til alt fra salatdressing til sauterede grøntsager, så fremmer olivenolie en sund inflammationsrespons i din krop og indeholder masser af antioxidanter.

Køkkenredskaber som er perfekte til keto diæten

Derudover har du også brug for værktøjerne til at skabe magi i køkkenet. Her er et par køkkenredskaber, som kan gøre keto diæten lidt mere smagfuldt, lettere og mere behageligt:

 • Støbejernsgryde
 • Airfryer
 • Instant pot som er en multikoger
 • En crock pot også bare kaldet for en slow cooker
 • Blender

Hvis du er bekymret for, at du ikke har tid til at lave et hjemmelavet, og keto venligt måltid så overvej at forberede dine måltider på en bestemt dag i ugen. Og hvis du gør brug af din Instant Pot eller Slow Cooker, så kan du lade dem gøre alt arbejdet – mens du er væk fra køkkenet.

Du kan selv teste når du er i ketosis

Du behøver ikke en aftale med en lægen for, at kontrollere dine ketonniveauer. Du kan gøre det derhjemme med urin stave som kan købes på apoteket eller en blodmåler. Du kan endda bruge en alkometer til at teste for acetone niveauer i din ånde.

Uanset hvilken metode du foretrækker, så drag fordel af den bekvemme mulighed for at teste, om du er i ketose. På den måde kan du foretage de nødvendige ændringer i din kost for at komme tilbage på sporet. Løsningen kan være så simpel som at reducere dit kulhydratindtag og skære ned på protein.

Sundhedsfordele du kan opnå ved keto

Ketose leverer en række sundhedsmæssige fordele til din krop, udover blot at forbrænde dit kropsfedt. Her er nogle af måderne en ketogen diæt kan have en positiv indvirkning på din krop og generelle sundhed:

 • Hjertesygdom - Forskning viser, at keto diæten kan hjælpe med at forbedre risikofaktorer for hjertesygdomme, herunder blodsukker, blodtryk og kropsfedt niveauer.

 • Kræft - Nye beviser tyder på, at den ketogene diæt kan bruges som en ekstra behandling for kræft, da den har vist sig at undertrykke tumorvækst i nogle varianter af kræft.

 • Diabetes - Forskning viser, at den ketogene diæt kan give fordele for type-2 diabetikere, da den kan hjælpe med at forbedre glykæmisk kontrol og hjælpe med vægttab.

 • Alzheimers sygdom - Keto har vist sig at have gavnlige effekter til at forbedre mitokondriefunktionen og cellulært stofskifte, begge vigtige grundlag for en sund hjerne.

 • Epilepsi - Den ketogene diæt giver også potentielle fordele for mennesker med epilepsi. Faktisk blev den først skabt til at kontrollere epileptiske anfald.

 • Kronisk inflammation - Betændelse er din krops naturlige reaktion på noget, som den anser for skadelig. For meget betændelse er dårlige nyheder, fordi det øger din risiko for helbredsproblemer.

 • Polycystisk ovariesyndrom - En 12-ugers undersøgelse udført på 14 overvægtige kvinder diagnosticeret med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) viste efter en ketogen middelhavsdiæt resulterede i et signifikant fald i blodsukker- og insulin niveauer. Forskerne konkluderede, at en keto kan betragtes som en værdifuld ikke-farmakologisk behandling af PCOS.

 • Fedtleversygdom - Den ketogene diæt kan være gavnlig for dem med ikke-alkoholisk fedtlever sygdom, da forskning viser, at diæten betydeligt kan reducere lever fedtindholdet og leverens insulinresistens.

Dette er bare på nogle af de områder keto kan hjælpe dig til en sundere livsstil.

Potentielle keto bivirkninger

At starte en keto diæt er en radikal ændring for de fleste mennesker. Som sådan er der nogle potentielle bivirkninger du skal være opmærksom på, før du begiver dig i gang med de ketogene diæter:

Da din krop skal tilpasse sig til, at forbrænde fedt som brændstof i stedet for glukose, så er det almindeligt at gå opleve en form for keto influenza i løbet af den første uge eller deromkring.

Ulemper ved keto kuren

Du kan opleve symptomer som hjernetåge, muskelsmerter, forstoppelse, en metallisk smag i munden eller endda en lugt af acetone i din ånde som folk også bare kalder for "keto-ånde".

Der er dog måder at komme gennem den frygtede keto-influenza uden de store symptomer:

 • Husk, at drikke nok væske og vand
 • Tag nogle elektrolytter sammen med kuren
 • Spis mere kvalitetsfedt
 • Få hvilet nok
 • Vedtag en afstressende rutine
 • Undgå for mange fysiske aktiviteter den første uge
 • Stress af med yoga eller lignende øvelser
 • Brug ekstra hav salt i madlavningen

Du kan læse min artikel omkring keto bivirkninger og lære lidt mere om hvordan du undgår de fleste bivirkninger som for eksempel krampe eller forstoppelse når du går i gang med slankekuren.

Kosttilskud når du er på keto

Selvom dine måltider er fulde af kvalitets fedt og proteiner, så kan du stadig bruge kosttilskud til at udfylde eventuelle ernæringsmæssige huller i din personlige kostplan. Så her er nogle af de bedste kosttilskud som du kan bruge når du er på keto:

 • MCT olie
 • Magnesium
 • Methylfolat
 • Elektrolyttilskud

Er keto den rigtige kur for dig?

Profilbillede af Kim Larsen forfatter på Ketogen.dk og ejer af Keto Fix Danmark.

At følge kost med et højt niveau af fedtstoffer og som har et lavt kulhydratindhold kan give dig mange potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder mental klarhed, fokus og energi, men du har muligvis brug for støtte fra din læge eller diætist, hvis du er på medicin eller har en allerede eksisterende sygdom som begrænser dine muligheder.

Husk, du behøver ikke gå all-in med det samme. Start med at reducere dit kulhydratindtag på ugentlig basis, før du sigter efter standard keto makroerne. Evaluer din tidsplan og træningsrutine for, at afgøre, om en cyklisk eller målrettet keto tilgang ville fungere bedre til din livsstil.

Det fantastiske ved keto er, at du kan tilpasse det til din livsstil.

Med venlig hilsen

diætist og redaktør Kim Larsen

✅ Redaktør & Diætist.

Om Forfatter
Denne guide til keto kuren er skrevet af Kim Larsen som er uddannet Professionsbachelor i ernæring og sundhed og ansvarlig for alt materiale på hjemmesiden.
Artikel Information

Denne artikel er sidst blevet opdateret og faktatjekket den 14 Januar, 2023.

✅ Find forfatter Kim Larsen på twitter.

Vigtigt

Oplysningerne på Ketogen.dk må ikke bruges som erstatning for kompetent og professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendte læger.

Indholdet på siden er dog både blevet faktatjekket og skrevet af kompetente skribenter men må stadig ikke bruges som basis for, at stille diagnoser eller fastlægge behandling.